Založ si blog

Život recepčného – kapitola III.

 

V hlavných úlohách

Ricardo Eastwood

Bistro

Hoteliér z Loptičky

Božidara

Narcis

Martinka z Turca (ale iba v malej Cameo úlohe)

Indícia: Všetky informácie uvedené v tejto kapitole si pretransformujte do presne opačného významu a pravda sa vám náhle odhalí.

 

V našom hotelovom komplexe ponúkame okrem špičkových služieb ubytovacieho charakteru aj rôzne atrakcie. Keďže ľudia zodpovední za jeho vznik mali srdce a dušu na mieste a mysleli predovšetkým na blaho a maximálny možný komfort našich návštevníkov tak do areálu hotela umiestnili napríklad preliezky aby mali malé deti kde šantiť, ihrisko, aby tie väčšie mali kde hrať napríklad futbal, starý hrdzavý, ošarpaný autobus, ktorý je tu umiestnený pre nadšencov histórie a samozrejme miestne pohostinstvo s názvom „Džogra“. To pre to aby mali tie najstaršie „deti“ kde sa zložiť po ťažkom dni. Niekedy aj pred ťažkým dňom. Ale zase pozor! Je to pohostinstvo na určitej úrovni. Žiadne stratené existencie tu nenájdete. Všetko to ma pod palcom Ricardo Eastwood (podobnosť s hollywoodskym hercom čisto náhodná…) Okrem príjemnej komunikácie so zákazníkmi ho možno spoznať aj podľa jeho troch železných zásad:

  1. Nikdy nedávať na sekeru.
  2. Nehádzať peniaze do ničoho z čoho ide zvuk a na displeji sa točia valce.

A tá najhlavnejšia

  1. V práci sa občerstvovať len pramenitými ničím neochutenými nápojmi. Treba povedať, že Ricardo sa týchto zásad drží ako Harabin sudcovského talára. Je príkladom správnej životosprávy a kvalitného životného štýlu pre všetkých návštevníkov zariadenia. Dokonca aby umocnil svoj postoj k životu prihlásil sa aj do televíznej súťaže „život a jeho priority“. Ak ho vyberú do finálovej skupiny (o čom sme všetci skalopevne presvedčení ) tak strávi pár mesiacov na ostrove s príznačným názvom „Perníková chalúpka“. Preklep to nebude. Koná sa to totiž pod záštitou ministra kultúry a výťažok z predaja reklamných predmetov má ísť na stavbu luxusných obydlí pre utečencov z čierneho kontinentu. Ricardo samozrejme nechce zaostať a tak sa zaviazal za prípadnú výhru nakúpiť hračky a učebné pomôcky do detských domovov. Chce sa totiž naplno stotožniť s názvom súťaže.

Ricardo ale zďaleka nie je jediná zaujímavá celebrita z našej bagandže. Ak by som mal spomenúť všetky hviezdy z našej „Bagandžovej reality show“ boli by sme tu do rána. Okrem právnika, ktorý ctí dohody a vždy všetko zariadi sem chodí napríklad aj spolumajiteľ  „konkurenčného hotela“ Loptička, ktorý zase vyznáva zdravý životný štýl bez tabaku a akýchkoľvek nápojov s obsahom alkoholu. Skúste pred neho postaviť fľašu whisky a jediným pohľadom vám laserovými očami vypáli dieru do čela. Ale nebojte – väčšinou je prítomný aj Bistro a svojim slávnym kopom z otočky laser presmeruje inam. Minule tak zachránil našu blonďavú Božidaru, ktorá mu je za to aj patrične vďačná a vždy mu prinesie nejaký darček. Božidara má na starosti hotelovú upratovaciu čatu. Ale v prípade potreby je schopná zasiahnuť aj v iných oblastiach komplexu. Pracuje schopne a s vysokou mierou profesionality. Nikdy som ju nepočul sťažovať sa na čokoľvek. Maximálne tak na svojho synátora Narcisa. Je totiž veľmi živý, neposedný a jeho životné krédo znie: ži tak, aby si každý deň odbehal, odskákal, odplazil alebo odkotrmelcoval aspoň 5,5 km. Samozrejme, nezabúda sa pravidelne a pod odborným dohľadom pozerať do zrkadla. Občas zájde na kus reči aj za Martinkou z Turca. Rád totiž počúva životné múdrosti ostrieľanej harcovníčky. A samozrejme aj pre to že spoločnosť žien s ladnými krivkami mu nie je cudzia.

No takto si tu my žijeme v našom kráľovstve..

Život recepčného – Kapitola II.

17.01.2016

V hlavných úlohách (nie vždy v slovenskom znení): Bistro Martinka z turca Jorge Ignacio de Famagusta Po poobednej sieste a dlhom ničím nerušenom spánku, pri ktorom som sa v priebehu niekoľkých hodín cca 18 krát prebudil, som nastúpil svieži, očarujúci a ako vždy plný entuziazmu a dobrej nálady do ďalšej svojej nočnej služby. Po tých dlhých mesiacoch, ktoré [...]

Život recepčného

09.01.2016

Prológ Moja práca je ako každá iná. Sú v nej dobré i horšie chvíle, situácie keď máte chuť tancovať (4,26%) alebo naopak vytrhnúť dvere recepcie z pánt a otrieskať ich niekomu hranatou stranou o hlavu (95,74%).Nech je práca akokoľvek dobrá alebo zlá, po určitom čase proste príde stereotyp a vy začnete plniť funkciu robota. V lepšom prípade androida. Proste [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

realnyoptimista

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4217x
Priemerná čítanosť článkov: 1406x

Autor blogu